Povećanje grudi prije i poslije, rehabilitacija i kontraindikacije

U svim su vremenima elastične, lijepe grudi predstavljale poseban ponos na predstavnike lijepe polovice čovječanstva. Naglašava zdravlje i atraktivnost svog vlasnika i, naravno, privlači poglede suprotnog spola.

Međutim, ne uvijek se žene mogu pohvaliti velikim, elastičnim grudima. Danas se ovaj problem lako rješava uz pomoć povećanja grudi. Trajanje operacije traje samo nekoliko sati, a dobiveni rezultat dugo će vas oduševljavati.

Indikacije za povećanje poprsja

Glavne indikacije za povećanje grudi su:

 • Mala veličina dojke.
 • Dobne promjene.
 • Brzi gubitak kilograma.
 • Poslijeporođajno pogoršanje volumena i oblika.
 • Stečena ili urođena asimetrija mliječnih žlijezda.

Tehnologija povećanja grudi

Prije operacije, pacijent mora proći preliminarne konzultacije. Uz pregled plastičnog kirurga, svakako se morate posavjetovati i s anesteziologom.

Povećanje grudi klasificirano je kao glavni kirurški postupak u općoj anesteziji. Zato biste trebali proći niz testova prije povećanja grudi.

To su prije svega:

 • Biokemijske i opće analize krvi i mokraće.
 • Fluorografija prsnog koša.
 • Pregled ginekologa i onkologa-mamologa.
 • Elektrokardiografska studija.

Također, provodi se analiza moguće pojave alergijske reakcije na korištene lijekove. Ako koristite određene lijekove, obavezno o tome obavijestite svog liječnika.

Prije operacije također se raspravlja o ciljevima operacije te se odabiru implantati i punila.

Nekoliko tjedana prije operacije, pacijent bi trebao prestati pušiti i piti alkohol. Prije operacije povećanja grudi, bolje je ići na niskokaloričnu dijetu koja pomaže u čišćenju tijela.

Povećanje dojke vrši se na bazi endoprostetike. Implantat se nalazi ispod velikog mišića prsnog koša ili ispod mliječne žlijezde.

Na mjestu pristupa razlikuju se sljedeće metode rada:

 • Instalacija putem aksilarnog pristupa.
 • Instalacija putem periareolarnog pristupa.
 • Instalacija putem submamarnog pristupa.

Vrstu pristupa određuje plastični kirurg na individualnoj osnovi. U većini slučajeva rez se vrši na areoli ili pazuhu.

Prije i poslije operacije povećanja grudi

Rehabilitacija nakon povećanja grudi

Neposredno nakon operacije pacijent se prebacuje na odjel. Pod nadzorom je liječnika 5 dana. Nakon dva tjedna liječnici uklanjaju postoperativne šavove.

U prvim danima nakon operacije moguće je stvaranje hematoma i oteklina u području šava. Ovaj problem ne zahtijeva dodatno liječenje, a uskoro prolaze sami.

Nakon operacije na prsa se nanosi poseban zatezni zavoj. Nakon uklanjanja šavova potrebno je nositi "medicinski" grudnjak koji održava ispravan oblik dojke. Takvo donje rublje treba nositi nekoliko mjeseci.

Bolnost i osjetljivost mogu biti prisutni odmah nakon povećanja grudi. S vremenom sve te senzacije nestaju.

Razdoblje rehabilitacije je kratko. U roku od tjedan dana nakon operacije moći ćete obaviti jednostavne kućanske poslove. Konačni rezultat moći ćete procijeniti za nekoliko mjeseci. To je zbog činjenice da se u to vrijeme implantat ukorjenjuje i formira nova mliječna žlijezda.

Kontraindikacije za povećanje grudi

Povećanje dojki ne vrši se u sljedećim slučajevima:

 1. Problemi zgrušavanja krvi.
 2. Dob (operacija se ne izvodi za maloljetnike).
 3. Onkologija.
 4. Tendencija ožiljavanja.
 5. Kronična bolest.
 6. Akutni zarazni procesi.
 7. Novotvorine u mliječnim žlijezdama.
 8. Alergija na komponente implantata.

Rezultat povećanja grudi

Rezultat povećanja grudi možete vidjeti pomoću fotografija "prije" i "poslije".

Dojke prije i poslije povećanja

Ove fotografije pokazuju zapanjujući kontrast. Nakon povećanja, dojka ima izvrstan oblik, kako u mirovanju, tako i prilikom promjene položaja tijela.

U plastičnoj kirurgiji operacija se izvodi tehnički ispravno. Stručnjaci kompetentno odabiru implantat u obliku i veličini, pa stoga laik neće moći utvrditi njegovu "neprirodnost". Vrsta implantata u potpunosti odgovara potrebama pacijenta i individualnim karakteristikama. Rezultat operacije povećanja grudi je nevjerojatan!

Na preliminarnom savjetovanju, stručnjaci za plastičnu kirurgiju odgovorit će na sva vaša pitanja i ponuditi najoptimalnije mogućnosti za njihovo rješenje.